1a EXPOSICIÓ MONOGRÀFICA A PEDRALBES CENTRE:
PINZELLADES DE LLUM - ESPERANÇA GARCIA

del 1 fins al 30 de setembre de 2010

A l'altra banda. Oli, 2010

L'exposició “Pinzellades de llum” de Esperança García (Barcelona 1956), llicenciada al Col.legi Oficial de Doc- tors i Llicenciats en Belles Arts i Professors de Dibuix de Catalunya, COLBACAT, dóna inici a la temporada tardor-hivern en PEDRALBES CENTRE. L'obra d'aquesta artista, amant del paisatge, irradia llum, un enorme refinament en el tractament del color i els seus contrastos, saviesa en els volums, així com equilibri i placidesa en el concepte.

L'artista es mostra, així mateix, tan preciosista en els quadres de petit format, com "Vistes de Teià", "Capvespre" o "Primavera", com en els grans formats: excel.lents "A l'altra banda", quadre de suggerent bellesa que ha donat imatge a aquesta exposició; "Vinyes de tardor"; "Riera d'Alella" i "Baixant de les pistes". La bellesa d'aquests paisatges és tal que et convida a oblidar els carrers sorolloses de la ciutat per endinsar-te en un passeig per la natura, per una naturalesa càlida on perdre's, prolongant així les últimes setmanes de la canícula.

De la seva obra, Esperança diu que intenta sigui una obra senzilla, sense massa pretensions, amb la sola ambició de plasmar els petits racons i el dia a dia de la zona del Maresme en què viu. "Més de representar la fidelitat del paisatge, pretenc endinsar l'espectador en la tranquil.litat d'aquests llocs plens de vida, color i de petits i sugger- ents racons que de vegades no són perceptibles a primera vista. M'agrada experimentar amb materials diversos barrejant tècniques per aconseguir transparències i veladures.

Els materials amb els que li agrada treballar a l'artista són el paper, la fusta i el plàstic. “El paper em permet barrejar tècniques diverses, per exemple: començar amb aquarel; continuar amb acrílic o trempa (aconseguint major opacitat) i acabar amb oli. Aquesta barreja de tècniques les utilitzo amb la finalitat d'aconseguir transparèn- cies i veladures que no es poden aconseguir amb la utilització d'un sol material. La fusta m'agrada perquè és un material dur que permet fregar el pinzell o empastar sense por a què es quarteig la pintura i, si s'utilitza per vela- dures, permet que aflori el color càlid de la fusta. Quant a la pintura sobre plàstic semi rígid es tracta d'un estudi d'investigació que vaig iniciar fa alguns anys consistent a buscar la transparència pintant el material amb pintura acrílica per les dues cares, jugant amb el fons i la cambra d'aire creada en algunes ocasions per al muntatge de l'obra ".

Artista incansable i completa, tot i que el llenç no és el suport amb què se sent més còmoda, Esperança García també té obra pintada sobre tela – “Sol·litud”, “Camí del Castell”, "A l'altra banda" -, en què continua sent deli- cada mestra. No en va, entre els col·legiats de COLBACAT, ha estat l'artista escollida per PEDRALBES CENTRE per realitzar la primera exposició monogràfica.

Susana Frouchtmann

Comissària

PEDRALBES CENTRE

www.pedralbescentre.com

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

JORDI CERDÀ a Galería de Arte & Documentos

EULÀLIA MONÉS GRESELY_NAUFRAGIS al Museu de Badalona a la sala El Refugi.