JORDI CERDÀ, JOAN ESCUDÉ, LAURA ROCA, NEUS ALLER I RAMON BALLESTÉ a AQUA FORTIS

  

          VERNISSATGE,  DIJOUS 3/12/2015 A LES 19,30 HORES.


       Aqua Fortis  -  Art sobre paper
 
             Aquesta és la tercera edició d'“Art sobre paper”, exposició de Nadal de finals i principis d'any. Iniciada l'’any 2013,amb obra gràfica i originals de petit i gran format i participació de 34 artistes, va tenir continuïtat l'any següent, al 2014, amb llibre d'artista i obra gràfica i una selecció de 21 artistes. En aquesta edició de 2015, està dedicada a obra de petit format -entre les mides d'A4 (foli) i A6 (postal)- realitzada en tècniques d'impressió, fotografia, pintura, collage o mixtes, obra original o seriada, numerada i signada. Igual que en les anteriors edicions, hem invitat els autors que estan  configurant la imatge de la galeria i que progressivament anirem incorporant com a artistes de la galeria, acompanyats també, tant de nous com de consolidats valors que amb el seu treball enriqueixen la diversitat de la mostra.              Tres aspectes a destacar de l'exposició són la professionalitat dels artistes seleccionats, la qualitat de l'obra i un preu ajustat que van dels 3 fins els 250 d'obres originals úniques i obres seriades de tiratges reduïts, signades i numerades a on el client es pot portar l´obra al moment.  
       Una avançada de l'art català del segle XXI i un recull del segle XX
 
            Tot i que pugui semblar una pretensió excessiva per part nostre, no deixa de ser una intenció que volem assolir en la mida en què ens sigui possible, en aquesta exposició i en les que estem portant a terme en tot el seu conjunt. És per això que ens hem proposat cercar tots aquells artistes que realitzen una obra interessant, de recerca, artistes que no deixen de treballar en aquest difícil i complicat món de l'art i de sobreviure fent un treball intens, de vegades sense sortida, sense reconeixement i sense retribució econòmica, però amb una força que ens empeny a tots cap endavant, sense defallir en contra de totes les adversitats.
 

 
     El nostre projecte
 
A Aquafortis creiem en la importància de l'art com un mitjà de comunicació entre les persones, que ens ajuda a conviure interpretant els sentiments. Cerquem l'obra més sensible, més elaborada, més actual, que nodreixi la societat com l'aigua a la planta, fent-la créixer en saviesa, en bondat i en sensibilitat vers nosaltres i els altres.
Ens trobem en un moment en què la situació econòmica i cultural sacseja el mercat de l'art i on la distribució del fet artístic per la xarxa, la indiferència envers la cultura per part dels responsables polítics i la manca d'espais de promoció han produït un distanciament entre el públic i les manifestacions artístiques i també entre els diferents estaments vinculats directament amb l'art: el col·leccionista, el galerista  i l'artista.
Aquesta situació ens ha portat a intentar de construir un espai integrador, i a elaborar un projecte renovador que podem resumir en set apartats:
1.    Tenir un taller de gravat a disposició de l'artista. Coneixedors de les dificultats que suposa poder treballar en el gravat, hem instal·lat un tòrcul que pot imprimir fins a 85 cm. d'amplada per 1,70 cm. de llargada, i oferim la possibilitat de mostrar l'obra a la sala d'exposicions conjuntament amb gravadors de reconeguda vàlua.
2.    Disposar d'una sala d'exposicions de directrius obertes a les diferents manifestacions de l'art contemporani, amb prioritat a l'obra sobre paper i oberta a tots els artistes amb una obra d'investigació, madura en el temps i en el treball, cercant aquells autors que configuren l'avantguarda actual.
3.    Impartir cursets tant de tècniques d'impressió com d'altres procediments que s'hi relacionin, com l'enquadernació, el llibre d'artista, ...
4.    Promocionar els artistes exposats amb la possibilitat de prendre part en els esdeveniments que organitzem i en les fires en què participem.
5.    Crear un fons d'obra gràfica i original sobre paper, a disposició dels col·leccionistes i amants de l'art.
6.    Utilitzar les xarxes de comunicació per arribar allà on calgui i donar a conèixer l'obra dels artistes de la galeria i del taller.
7.    L'espai ha d'arribar a ser un lloc d'esdeveniments artístics: Conferències, xerrades, informació visual de les fires que s'han realitzat, presentacions de llibres d'art, de disseny, de fotografia, d'artista i d'àlbums i llibres il·lustrats o de “pop-up”.
Emprenem aquesta tasca perquè confiem en el futur de l'art, i perquè hi confiem, ens arrisquem a tirar-la endavant, i també us en volem fer partícips, tot convidant-vos a col·laborar amb nosaltres.
 
Aqua Fortis  Galeria d'art - Taller de gravat
 
Carrer Aragó 112 - 08015 Barcelona
Tel. 93 2072158 – aquafortisgallery@gmail.com
Horari: De dimarts a dijous de 5,30 a 8 h.,
divendres de 11 a 2 h. i hores concertades

AQUAFORTISGALLERY
Aragó, 112
BARCELONA

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

JORDI CERDÀ a Galería de Arte & Documentos